Поїздка в Маріїнський духовний центр в Зарваниці

 Збір та виїзд з м.Хмельницького о 7.00 год від Будинку побуту (зупинка Юність)

Дати виїздів дивіться в «Графіки виїздів по святих місцях»

 Із давніх-давен прочани з усієї України та з усього світу йдуть до Зарваницької Божої МатеріСвяте місце Зарваниця славиться чудотворною іконою Пресвятої Богородиці. І, здається, що тут, серед цієї чудової краси і тихоплинної річки Стрипи, серед душевного спокою та єднання людини з Богом, чарівний земний рай.

Славна Зарваниця зберегла найбільші цінності предків, котрі у жертовній посвяті завжди відкривали серця Господові і аж до наших часів донесли вічносяюче світло віри Христової.

За давнім переданням, Зарваницька святиня бере свій початок із чуда явлення Пресвятої Богородиці та її ікони монаху Києво-Печерської Лаври. Сталося це в 1240 році, коли, рятуючись від навали орди хана Батия, який спопелив Київ, інок-християнин втік на галицько-подільські землі, звідки був родом. Знесилений багатомісячними скитаннями, вкритий кривавими ранами, ледве живий, чернець заснув, зморений сном, у якому раптом йому з’явилася Пресвята Діва Марія, яка простягала нещасному свій рятівний омофор. Прокинувшись, чернець  побачив перед собою чудотворний образ Божої Матері з Дитятком Ісусом на руках, що височів над джерелом.

Зарваниця

Обмивши рани водою з джерела, він із подивом зауважив, що вони загоїлись. Вдячно поклонившись Богові за чудесний порятунок, монах збудував каплицю, в якій молився перед явленою іконою, та невеличку печеру для себе, і з того часу Зарваниця стала місцем паломництва й чернечого подвигу. Із давніх-давен молитва перед чудотворним образом у Зарваниці та споживання води з чудотворного зарваницького джерела приносила зцілення від багатьох недугів.

Хресна Хода

Похожее изображение

Це урочиста процесія де головним є великий Хрест. Хрест як символ розіп’ятого Ісуса за наші гріхи. Традиційно таке паломництво відбувається у липні. Марійський (тобто присвячений Пресвятій Богородиці) духовний центр у Зарваниці є однією з найвизначніших католицьких святинь світу і найбільшою святинею Української Греко-Католицької Церкви. Із усіх святих куточків України Зарваниця збирає щороку найбільше прочан, кількість яких іноді сягала й 2-х мільйонів паломників. Зарваницький духовний центр –  це великий церковний комплекс. Крім церкви Святої Трійці, де зберігається ікона Пресвятої Богородиці Зарваницької, на західній околиці села зведено величний собор Зарваницької Божої Матері. Собор має верхню і нижню церкви, а також кілька каплиць. Поряд із храмом – 75-метрова дзвіниця.

Джерело Святої Анни.

Картинки по запросу озеро святої анни зарваниця

В купелі святої Анни, в Зарваниці, прочани можуть зануритися у святу воду, аби духовно та тілесно зцілитись. Оздоровлення відбуваються по-різному, коли людина щиро вірить, відчути полегшення можна одразу, кажуть священики. Найчастіше зцілюються в купелі святої Анни жінки, що не можуть завагітніти. І це не випадково. Свята Анна була бездітною. Зі своїм чоловіком Йоакимом вона наполегливо просила Бога про дитину. Згідно з біблійними переказами, одного дня явився їй ангел Господній і приніс радісну звістку: її молитва вислухана. Після довгих років чекання народила свята Анна – Марію, Матір Ісуса Христа. Наразі в купелі святої Анни в Зарваниці зафіксували чимало зцілень.

Похожее изображение

 

Зі слів прочан дуже багато людей, які приходять до цього джерела купаються з вірою, вірять в своє оздоровлення, багатьом це джерело допомогає. Бували випадки такі, що вода може зцілити і що людині дійсно допомогала ця вода.
Картинки по запросу озеро святої анни зарваниця
Купіль святої Анни, за словами священиків, унікальна, вода в ній цілюща – не замерзає і не нагрівається. Температура тут завжди стала і влітку, і взимку – близько десяти градусів тепла. Є помічними сорочки чи одяг, який сюди занурюють. Єпископ радить не викручувати одяг або викрутити, але так, щоб залишилася вода. Пізніше, коли хворієте, або щось болить, можна їх носити або спати в ньому, воно буде допомогати, бо просякнеться тією водою.

 «Український Єрусалим» 

Унікальний комплекс «Український Єрусалим» вміщає у собі копії найбільших християнських святинь Святої Землі. 

До комплексу входять:

  • Голгофа – гора, на якій розп’яли Ісуса Христа;

  • Оливний город, де Ісус молився перед арештом;

  • Сходи Покаяння (Святі сходи), якими Ісус Христос підіймався на суд до Пилата.

  • Посередині розміщена купіль Ветезда, де оздоровлювалися хворі.

  • Справа знаходяться Левові (Ліонські) ворота, одні з воріт, які ведуть у місто,

  • та Вежа Давида, яку продовж століть ніхто не зміг підкорити, і яка є символом нескореності народу.

Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього. Усе місце оточене мурами, які відображають оборонні мури Єрусалиму.

 Вартість поїздки – 350 грн 

Деталі уточнюйте за тел.0985594300, 0981050557, 0676998791.



Зарваниця, озеро Святої Анни, паломництво, святиня, тур, храм, хресна хода, церква
×

Приєднутйесь до нас на Facebook та стежте за нашими новинами!